Helios

KWL

Ventilasjonsaggregater

KWL EC – tak- og vegghengte ventilasjonsaggregater med varmegjenvinning

Dette er en innovativ serie sentraliserte ventilasjonssystemer med varmegjenvinning. I motsetning til konkurrerende ventilasjonssystemer – som bygges på en industriell ventilasjonsmetode, som deretter blir ned-skalert for boliger – har Helios tenkt helt nytt.

Et innovativt «flexpipe» rørsystem er utviklet – hvor en bruker runde rør på Ø75 mm eller ovale rør på 51 mm x 114 mm. Dette bidrar til å gjøre planlegging og installasjon raskere og enklere, samtidig som luften byttes ut etter dagens krav for ventilasjon i boliger. Andre fordeler med denne rørløsningen er at lydsmitte mellom rom elimineres, og en er sikret riktig balansert fra- og til-luft per sone, uten behov for tidkrevende justeringer og målinger. 

Aggregatene har doble vegger med 1 cm isolasjon, og de bruker en kryssveksler uten bevegelige deler som minimerer støy og gir høy gjenvinning av varme – opptil 83–87 %. Dette gir flere fordeler sammenlignet med roterende varmevekslere.

Med tilleggsprodukter og løsninger som bruk av jordvarme, vil en kunne oppnå enda bedre gjenvinning og besparelse – ved at luften som føres inn, varmes eller kjøles naturlig. Da blir oppvarmingsbehovet mindre på vinterstid, og inneklimaet er kjøligere på varme sommerdager.

 

Aggregatene kan suppleres med innovativ membran kalt Enthalpy, utviklet av Helios

Denne membranen gjør ventilasjonssystemet i stand til også å kunne gjenvinne luftfuktigheten fra boligen på en hermetisk måte som hindrer at dårlig lukt spres. Dette gjør at en i stor grad unngår tørt inneklima i kalde perioder. I de fleste tilfeller vil membranløsningen alene være nok, og med evt. tilleggsutstyr vil en til enhver tid kunne holde fuktigheten optimal i boligen. Aggregatene fåes også med allergivennlige pollenfiltre.

 

For optimal ventilasjonsløsning anbefaler vi å supplere med sensorer som luftfuktighetssensorer på bad og vaskerom, CO2-sensorer i oppholdsrom og soverom, samt en VOC-sensor på kjøkken.

Da vil hele ventilasjonssystemet kunne justere seg automatisk og optimalt til enhver tid, også under dusjing, matlaging etc. Dermed er en sikret et smart ventilasjonssystem som automatisk ivaretar beboerne på best mulig måte.

 Helios KWL-serien kommer med easyControls som standard

easyControls revolusjonerer ventilasjonsbransjen med sin integrerte webserver og nettverkstilkobling for enkel styring og justering av KWL-aggregater. Det settes enkelt opp mot boligens nettverk, hvor styring foregår via et praktisk web-grensesnitt i nettleseren. Dette kan gjøres fra PC, laptop, nettbrett eller smarttelefon. Når som helst –og hvor som helst.

 

For de som vil ha det helt enkelt, kan styring også foregå fra et enkelt bryterpanel med grafisk visning eller trinnbryter.

Hvis integrasjon mot tredjeparts systemer er ønskelig, kan dette gjøres via den integrerte Modbus kontrolleren. Eller ved å legge til Helios sin KNX modul, noe som gjør integrasjon raskt, enkelt og robust.

Bruksegenskaper for Helios KWL-serien

  • Plassbesparende rørsystem gjør at planlegging, plassering og installasjon foregår raskt og enkelt.

  • Ingen lydsmitte mellom rom sammenlignet med tradisjonelle rørløsninger.

  • Jevn og lik til-luft og fra-luft mellom hver ventil. Garanterer at krav til ventilasjon oppfylles uten spesielle justeringer.

  • Kryssveksler uten bevegelige deler i aggregatet med doble vegger gir mindre støy sammenlignet med roterende veksler.

  • Markedets laveste energiforbruk.
  • Web-basert styring som standard igjennom easyControls.

  • Mulighet for Enthalpy membran som i tillegg til å gjenvinne varme også gjenvinner luftfuktighet.

  • Mulighet for bruk av jordvarme gjør at en kan oppnå enda bedre gjenvinning og besparelse.

  • Mulighet for pollenfilter for de med allergi.

Dette er Artius sitt fagområde. Enten du er boligeier eller utbygger – la oss hjelpe deg med å prosjektere de riktige løsningene innen ventilasjon.

KWL varmeveksler med Enthalpy membran gjenvinning av luftfuktighet

Denne kombinasjonen gir ideell luftfuktighet, høy effektivitet og komfortabel ventilasjon. Her kombineres varme og luftfuktighetsgjenvinning – det gir et komfortabelt og sunt inneklima, uten ekstra energiforbruk og uten behov for ekstra luftfukter.

I et oppholdsrom bør den relative luftfuktigheten ligge mellom 35 og 50 %. Ved for lav luftfuktighet øker tørrstøv og elektrostatisk ladning, og det kan gi helseplager som tørre slimhinner, hodepine og tretthet – særlig i den kalde årstiden, da luftfuktighetsnivået ute er vesentlig mindre enn om sommeren.

Våre Helios løsninger

 

KWL

KWL EC – tak- og vegghengte ventilasjonsaggregater med varmegjenvinning. Dette er en innovativ serie sentraliserte ventilasjonssystemer med varmegjenvinning.

EC45

EC 45 er en fasademontert, desentralisert ventilasjonsløsning med varmegjenvinning på opptil 88 %. Installeres per rom – da slipper en å trekke ventilasjonsrør, slik som i et sentralisert ventilasjonssystem.

M1

Helios M1 er en serie høykvalitets avtrekksvifter for bad og våtrom, som sørger for tilstrekkelig avtrekk, selv på lave hastigheter.


Gjennom vårt brede nettverk av dyktige fagfolk innen elektro, rør, tømrer, interiørarkitekt m.fl. er vi sikre på å kunne hjelpe deg hele veien frem til mål, med små så vel som store prosjekter. For ditt smarthus er det smart å snakke med Artius.

Følg oss på Facebook

©


KONTAKT OSS

Hillevågsveien 101, 4016 Stavanger

Tlf: 940 04 841