Nettverk

Nettverket er grunnmuren for all moderne teknologi.

Å skape teknologiske løsninger uten nettverk, er som å bygge hus før grunnmuren er på plass. For ethvert bygg er fremtiden sikret med et 100 % gjennomført nettverk.

Trådløst nettverk – analyse & dokumentasjon

At trådløse signaler ikke er konstante på linje med et signal som går via kabel, kan være en utfordring. Signalstyrken varierer og signaler blir forstyrret – noe som kan forringe kvaliteten og opplevelsen.

Ved å bruke spesielle verktøy som måler flere aspekter av det trådløse nettverket, kan utfordringer påpekes og problemer løses.

Vi i Artius har spesialisert oss innen trådløst nettverk. Vi tilbyr bl.a. kvalitetssikring av både eksisterende og nye trådløse nettverks installasjoner – både privat og i næringsbygg.

Det er en kjensgjerning at mangelfull planlegging og dokumentasjon gjør at installasjon – og senere support – kan bli svært tidkrevende og kostbart. Vi i Artius har verktøy til å lage en god og oversiktlig dokumentasjon. Brukerne er dermed sikret raskere, billigere og mer oversiktlig installasjon/support av nettverk.

Slik går vi i Artius frem

  • Ved å måle dekning i bolig/næringsbygg, vil vi raskt finne dødsoner og steder hvor signal er for dårlig – på den måten kan vi flytte eller legge til nye trådløse aksesspunkter for optimal dekning på de riktige stedene.
  • Vi måler og finner utstyr som forstyrrer WiFi-signaler – slik at tiltak kan utføres.
  • Vi måler tilgjengelig WiFi-kapasiteten i gjeldende frekvenser – for optimal utnyttelse av tilgjengelig kapasitet.
  • God planlegging gir økt økonomisk forutsigbarhet.
  • God dokumentasjon gjør installasjon/support lettere, raskere og billigere.

Før du bygger eller oppgraderer trådløst nettverk

 

Blant de siste løsningene på markedet er Mesh nettverk. Ideen bak Mesh-løsningen er at nettverket hentes trådløst fra ett punkt og sendes så videre til trådløse punkter rundt om i boligen.

På den måten kan en få dekning i deler av boligen hvor en før ikke hadde dekning. Det er både fordeler og ulemper med en slik løsning – uavhengig av hvilken produsent som står bak.

Sammenlignet med et kablet aksesspunkt som distribuerer det trådløse nettverket, er det flere ulemper. Blant annet vil et Mesh aksesspunkt måtte sende og motta signaler trådløst på vegne av et annet aksesspunkt – dette begrenser hastighet og skaper større forsinkelser, spesielt når flere er tilkoblet samtidig.

En annen viktig faktor er at det helt unødig opptas tilgjengelig kapasitet i frekvensområdet som er tilgjengelig for andre brukere. Det er nemlig ikke ubegrenset med plass i frekvensområdet WiFi bruker. Fordeling av tilgjengelig tid i frekvensområdet er svært avgjørende for hvor bra et trådløst nettverk er.

Et 2.4Ghz nettverk brukes av mange og er i dag ganske overfylt. Et 5Ghz nettverk har mer plass, da det er en del færre produkter som bruker dette. De fleste Mesh-løsningene går på 5Ghz. Men det er nok bare et tidsspørsmål før også denne frekvensen vil oppleve begrenset kapasitet.

I noen tilfeller vil dette forstyrre resten av nettverket, og i tillegg vil en bare kunne sende vanlig datatrafikk. På den annen side vil en kabel kunne sende både data, IPTV og HDMI signaler igjennom én og samme kabel. Og dette bør ha betydning for hvilken løsning en velger.

Fordelen med Mesh-løsningen er at du ikke trenger nettverkskabel – dermed kan en få nettverk i garasjen eller andre steder hvor det ellers er vanskelig og kostbart å etablere kablet nettverk.

Med de erfaringer vi har i Artius, vil vi i de fleste situasjoner fraråde å bygge nettverk utelukkende basert på Mesh – med mindre ingen annen løsning er mulig.

Det vi anbefaler er å bygge nettverket med kabler i bunn og med kablede aksesspunkter der det lar seg gjøre – og så utvide med Mesh-løsninger der hvor kabel rett og slett ikke er praktisk mulig.

Dette er vårt fagområde – her er Artius spesialister, både overfor privat- og bedriftskunder. Vi hjelper deg med rådgivning innen eksiterende trådløst eller kablet nettverk, eller hvis du har planer om å oppgradere eller bygge nytt. Det er både smart og økonomisk å lytte til ekspertene.

Artius har valgt Ubiquiti

Vi i Artius leverer og er sertifiserte nettverksløsninger fra Ubiquiti. De leverer produkter som passer for boliger så vel som i større næringsbygg – dette gjelder i særlig grad Unifi-, Edge- og AirMax-serien. Ubiquiti er et selskap som i 2005 ble etablert i USA med trådløse nettverksprodukter som spesialområde.


Gjennom vårt brede nettverk av dyktige fagfolk innen elektro, rør, tømrer, interiørarkitekt m.fl. er vi sikre på å kunne hjelpe deg hele veien frem til mål, med små så vel som store prosjekter. For ditt smarthus er det smart å snakke med Artius.

Følg oss på Facebook

©


KONTAKT OSS

Hillevågsveien 101, 4016 Stavanger

Tlf: 940 04 841

AVDELINGER