NETTVERK

grunnmuren for et moderne smarthus

En fremtidsrettet, positiv og problemfri opplevelse

Ved å investere i et kvalitets nettverk legger en grunnmuren for en fremtidsrettet, positiv og problemfri opplevelse i ditt smarthus

I gjennomsnitt har de fleste av våre kunder rundt 20-25 enheter tilkoblet nettverket til enhver tid. Det kan være mobiler, nettbrett, bærbare pcer, TVer og forskjellig smarthus utstyr. Med en moderat gjennomsnitts beregning kan vi trygt si at en har utstyr for godt over 100 000,- tilkoblet

Vi ser at ofte investeres det lite i å sette opp skikkelig nettverk i dagens boliger. Det forventes at standard utstyr fra internettleverandøren skal virke for alt utstyret man ønsker å koble til. Da står ikke nettverket i stil med bruken og man blir også begrenset i å bygge ut smarthuset når nettverket allerede er overbelastet

Man gjør lurt i å planlegge og investere i et godt nettverk som er i stand til å håndtere alle enhetene og trafikken fra disse på en trygg og god måte, samtidig som at en tar høyde for utvidelse og flere produkter

Ta kontakt med oss i dag for å få tilbud på et skikkelig nettverk

Hvilken nettverks løsning skal en velge?

Blant de siste populære løsningene på markedet er Mesh nettverk. Ideen bak Mesh-løsningen er at nettverket hentes trådløst fra ett punkt og sendes så videre til trådløse punkter rundt om i boligen.

Hva gjør Mesh WiFi

Med Mesh nettverk kan en få dekning i deler av boligen hvor en før ikke hadde dekning. Det er både fordeler og ulemper med en slik løsning – uavhengig av hvilken produsent som står bak.

Sammenlignet med et kablet aksesspunkt som distribuerer det trådløse nettverket, er det flere ulemper. Blant annet vil et Mesh aksesspunkt måtte sende og motta signaler trådløst på vegne av et annet kablet aksesspunkt – dette begrenser hastighet og skaper større forsinkelser, spesielt når flere er tilkoblet samtidig, sammenlignet med et kablet aksesspunkt.

En annen viktig faktor er at det helt unødig opptas tilgjengelig kapasitet i frekvensområdet som er tilgjengelig for andre brukere. Det er nemlig ikke ubegrenset med plass i frekvensområdet WiFi bruker. Fordeling av tilgjengelig tid i frekvensområdet er svært avgjørende for hvor bra et trådløst nettverk er.

Utfordringene med Mesh

Et 2.4Ghz nettverk brukes av mange og er i dag ganske overfylt. Et 5Ghz nettverk har mer plass, da det er en del færre produkter som bruker dette. De fleste Mesh-løsningene går på 5Ghz. Men det er nok bare et tidsspørsmål før også denne frekvensen vil oppleve begrenset kapasitet.

I noen tilfeller vil dette forstyrre resten av nettverket, og i tillegg vil en bare kunne sende vanlig datatrafikk. På den annen side vil en kabel kunne sende både data, IPTV og HDMI signaler igjennom én kabel.

Fordelen med Mesh-løsningen er at du ikke trenger nettverkskabel – dermed kan en få nettverk i garasjen eller andre steder hvor det ellers er vanskelig og kostbart å etablere kablet nettverk.

Vår Anbefaling

Med de erfaringer vi har i Artius, vil vi i de fleste situasjoner fraråde å bygge nettverk utelukkende basert på Mesh – med mindre ingen annen løsning er mulig.

Det vi anbefaler er å bygge nettverket med kabler i bunn og med kablede aksesspunkter der det lar seg gjøre – og så utvide med Mesh-løsninger der hvor kabel rett og slett ikke er praktisk mulig.

En kablet grunnmur gir størst fleksibilitet over tid. På samme måte som at et nytt 5G nett ikke vil ta over for fiber, fiber vil være helt avgjørende for at et 5G nett skal fungere.

Artius, din Ubiquiti hjelper!

Ubiquiti er en produsent som leverer nettverks utstyr og har tatt det Norske markedet med storm. Det er lett tilgjengelig  og egner seg bra i boliger så vel som mellomstore bedrifter.

Derimot er profesjonell hjelp med Ubiquiti utstyr ikke like tilgjengelig. De fleste profesjonelle aktører driver med mer komplekse og kostbare systemet som Cisco osv. Og en må med dette ofte investere en god del tid på nettet etter svar på dine utfordringer.

På dette området kan vi i Artius hjelpe deg som privat kunde eller bedrift med ditt Ubiquiti system, helt eller delvis. Vi er sertifisert i Ubiquiti og har flere års erfaring.


Gjennom vårt brede nettverk av dyktige fagfolk innen elektro, rør, tømrer, interiørarkitekt m.fl. er vi sikre på å kunne hjelpe deg hele veien frem til mål, med små så vel som store prosjekter. For ditt smarthus er det smart å snakke med Artius.

Følg oss på Facebook

©


KONTAKT OSS

Hillevågsveien 101, 4016 Stavanger

Tlf: 940 04 841

AVDELINGER